//Case study: Novoferm
Case study: Novoferm2018-04-25T07:38:52+00:00

Novoferm Nederland is een onderdeel van de Japanse Sanwa Groep, die binnen Europa een vooraanstaande positie heeft. Het bedrijf is zowel fabrikant als leverancier van kwaliteitsdeuren voor de industriële en particuliere markt. Enkele producten van Novoferm zijn onder andere industriedeuren, garagedeuren, en laad- en lossystemen. Deze worden vanuit meerdere vestigingen in Nederland ontwikkeld, geproduceerd en verkocht aan klanten in Europa.

Novoferm is niet alleen een fabrikant en leverancier, maar heeft ook een eigen serviceorganisatie. De producten worden door het bedrijf zelf gemonteerd, gerepareerd en onderhouden.

SOFTWARE KEUZE
In 2003 heeft Novoferm het ERP-softwarepakket van SAP geïmplementeerd. Met dit pakket zou ook de serviceorganisatie op haar wenken bediend worden. Al tijdens de implementatie van SAP R/3 bleek ondanks gedane toezeggingen, dat dit niet werd waargemaakt.  Alleen met behulp van het nodige maatwerk werd het mogelijk om zowel de levering en montage als het onderhoud en de reperatie van de deuren flexibel te kunnen inplannen.  

Case study Novoferm

Wilt u de hele case study van Novoferm lezen?
Vul onderstaande gegevens in om de download te starten.