Home » Case studies » Case study: Novoferm
Case study: Novoferm 2018-01-10T09:16:56+00:00

Novoferm Nederland is een onderdeel van de Japanse Sanwa Groep, die binnen Europa een vooraanstaande positie heeft. Het bedrijf is zowel fabrikant als leverancier van kwaliteitsdeuren voor de industriële en particuliere markt. Enkele producten van Novoferm zijn onder andere industriedeuren, garagedeuren, en laad- en lossystemen. Deze worden vanuit meerdere vestigingen in Nederland ontwikkeld, geproduceerd en verkocht aan klanten in Europa.

Novoferm is niet alleen een fabrikant en leverancier, maar heeft ook een eigen serviceorganisatie. De producten worden door het bedrijf zelf gemonteerd, gerepareerd en onderhouden.

SOFTWARE KEUZE
In 2003 heeft Novoferm het ERP-softwarepakket van SAP geïmplementeerd. Met dit pakket zou ook de serviceorganisatie op haar wenken bediend worden. Al tijdens de implementatie van SAP R/3 bleek ondanks gedane toezeggingen, dat dit niet werd waargemaakt.  Alleen met behulp van het nodige maatwerk werd het mogelijk om zowel de levering en montage als het onderhoud en de reperatie van de deuren flexibel te kunnen inplannen.  Daarnaast bleek de verwerking van de papieren montage- en servicerapporten en het registreren van de uren erg arbeidsintensief te zijn.  Om die redenen werd er in 2005 een zoektocht gestart naar een gebruikersvriendelijke en flexibele oplossing met een interface naar SAP R/3. Tevens moest het mogelijk worden om de buitendienstmonteurs volledig digitaal te kunnen laten werken met behulp van een mobiel apparaat, wat in die tijd nog geen gemeengoed was.

“Het was niet makkelijk om een oplossing te vinden die aan al onze eisen voldeed”, vertelt Robin Meinders, IT-manager. “Op dat moment hadden we twee keuzes: zelf een applicatie bouwen of kiezen voor de LINK2 oplossing van WAY2CONNECT”, vervolgt Meinders. Uiteindelijk is gekozen voor WAY2CONNECT die meedacht met Novoferm en flexibel was tijdens en na de implementatie van de software.

Na de implementatie van LINK2 werden de beoogde doelen al snel bereikt:

  • Met minder indirecte FTE’s meer directe FTE’s inplannen en begeleiden
  • Een sluitende urenverantwoording in overeenstemming met cao-afspraken.
  • Real-time inzicht in de voortgang van de werkzaamheden en het verkleinen van de doorlooptijd van de werkbonnen.
  • Snelle facturatie van uitgevoerde werkzaamheden.


EVOLUTIE
De jaren verstrijken, de wereld draait door. In de economisch moeilijke tijden werd service voor Novoferm steeds belangrijker. “De eisen van onze klanten worden steeds hoger. 24/7 service met gegarandeerde responstijden van vier of zelfs twee uur zijn geen uitzondering meer”, zegt Norbert van Uitert, de huidige Manager Customer Service. “Men wil full-service contracten aangaan met periodieke keuringen. Gelukkig is WAY2CONNECT met haar tijd meegegaan en hebben we in 2015 een upgrade van LINK2 doorgevoerd met vele nieuwe mogelijkheden.”

Monteurs kunnen nu automatisch ingepland worden. Dit is mogelijk door de automatische planmodule en planassistent in LINK2. Het buitendienstteam van Novoferm is ook geheel gedigitaliseerd en werkt voortaan met digitale onderhoudschecklisten en logboeken per installatie. Daarnaast is er een klantenportaal geïmplementeerd waarin alle informatie digitaal beschikbaar is voor de klanten. Ordergegevens en rapporten kunnen direct door de klant worden opgevraagd en gedownload.

“Daarmee kunnen we voldoen aan de vele eisen van onze klanten. We hebben geen moment spijt gehad van onze keuze om voor WAY2CONNECT te kiezen”, zegt Van Uitert.

Download nu de case study van Novoferm over WAY2CONNECT en LINK2

Download (NL)
Download (EN)