//Case study: Ceulemans
Case study: Ceulemans 2018-03-08T11:05:31+00:00

Al jaren is Ceulemans Security een vaste waarde in het landschap van de beveiligingsinstallateurs. Met jarenlange ervaring, kennis en expertise staan zij alle klanten bij met een goed advies. Elk beveiligingssysteem tegen inbraak, brand en overval heeft namelijk specifieke kwaliteiten. Ook heeft elke klant andere verwachtingen en is het belangrijk dat de keuze die wordt gemaakt voldoet aan de wensen.

Waar bij andere hun advies of service stopt, gaat Ceulemans verder. Kwaliteit en service zijn immers geen optie, maar behoren tot de basisgegevens. Hierdoor is het bedrijf in staat om het verschil te maken voor hun klanten.

SNELLE INFORMATIE VERWERKING

Inefficiëntie en besparingen zijn voor veel bedrijven één van de voornaamste redenen om de zoektocht te starten naar een buitendienst managementsysteem. Bij Ceulemans Security was dit niet het geval laat Eric Vanhorenbeke weten: “De belangrijkste reden voor ons was het behouden van data en een snellere informatieverwerking tussen technici en kantoor.”

TIJDSBESPARING

LINK2 heeft Ceulemans vele besparingen opgeleverd, zo ook de tijd die technici besteden op kantoor. Het is zelfs één van de grootste besparingen voor het bedrijf. Voorheen kwam een technieker wekelijks op kantoor om zijn papieren werkbonnen voor die week op te halen. Vervolgens ging hij met zijn bonnen naar het magazijn om het benodigd materiaal op te halen. Wanneer meerdere medewerkers tegelijkertijd materiaal kwamen halen kon dat veel tijd kosten. Er was immers geen mogelijkheid om materiaal van tevoren klaar te leggen voor een technieker. Deze manier van werken kostte niet alleen veel tijd, maar kon ook veel stress opleveren voor de magazijnmedewerkers.

Met behulp van LINK2 is er nu niet alleen inzicht in de digitale werkbonnen maar ook in het toekomstig gepland materiaal. Hierdoor zijn de magazijnmedewerkers in staat om het materiaal verzameld te hebben voordat het wordt opgehaald. Als gevolg hiervan zijn ook de technici korter op kantoor.

PROACTIEVE PLANNING

Niet alleen zijn de buitendienst processen van Ceulemans geoptimaliseerd dankzij LINK2, ook enkele op kantoor. Zo is er tegenwoordig real-time inzicht in de planning van de technici waardoor er proactief gepland kan worden. Daarnaast hebben de planners meer grip op de agenda doordat er sneller ingegrepen kan worden. Loopt een technieker achter op schema, dan kan een collega een klus overnemen. Loopt een technieker voor op schema, dan kan een planner kijken of er mogelijk andere jobs in de buurt zijn voor hem. “Als bedrijf werken wij productiever met LINK2. De reistijden zijn zeer verbeterd en er is minder geografisch tijdverlies”, aldus Eric.

VERBETERDE EFFICIËNTIE

Ceulemans heeft niet alleen inzicht in materiaal en het dagelijkse schema, maar ook in de installed base en zones van hun installaties. Via LINK2 is er inzicht gekomen in welke onderdelen binnen een installatie vervangen zijn of vervangen moeten worden. Daarnaast zijn alle papieren dossiers gedigitaliseerd, welke veel voordelen heeft opgeleverd. Er is een historie van vervangen onderdelen en door de digitalisering is informatie sneller op kantoor. Als gevolg kan de helpdesk efficiënter werken en klanten beter helpen vanaf kantoor. Door de digitale terugkoppeling is alle informatie direct beschikbaar op kantoor.

“Dankzij LINK2 en het digitaliseren van onze werkbonnen zijn wij in staat om een dag later al een factuur naar de klant te sturen”, vertelt Eric. Destijds kon het ongeveer vijf dagen duren voordat werkbonnen op kantoor waren. Vervolgens ging er nog een week voorbij voordat een factuur verstuurd werd. Ceulemans heeft hierdoor een verkorte facturatietijd van maar liefst 90%!

Als slot vertelt Eric: “Het verbaasde mij enorm hoe goed onze techniekers omgingen met de verandering van papier naar digitaal. Er kwam weinig tegenwerk van de techniekers en ook het werken met tablets gaat ze zeer goed af.”

Download nu de case study van Ceulemans over WAY2CONNECT en LINK2

Download (NL)
Download (EN)